Tiny legs Tim boeker NL shows agent

Tiny Legs Tim - BE

Op zijn veelkleurige vijfde studio-album ‘Elsewhere Bound’ ruilt Tiny Legs Tim de akoestische bare-to-the-bone intimiteit van voorganger ‘Melodium Rag’ in voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. Stomende blazers en broeierige percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust.

‘Elsewhere Bound’ is als vanouds stevig gestoeld in de blues maar ontvouwt zich als een intrigerende koerswijziging ten opzichte van de uitgepuurde plaat ‘Melodium Rag’. De directe aanpak en de zoektochtnaar authenticiteit tijdens het opnameproces zijn gebleven maar TLT voelde de nood om ‘Elsewhere Bound’ breder in te kleuren. Dat plan was al enige tijd aan het rijpen. Muzikale indrukken tijdens een reis naar New Orleans (oude jazz, de kenmerkende blazersarrangementen, de actuele Nola-funk) trokken hem definitief over de streep.

Tiny Legs Tim wist van meet af aan met wie hij dit nieuwe album wilde opnemen en stelde een topband samen bestaande uit ervaren muzikanten met een eigen stijl en persoonlijkheid. TLT hield de regie bewust niet te strak. ‘Elsewhere Bound’ kenmerkt zich wél door visie en een weloverwogen oog voor inkleuring. Je voelt de muzikale vrijheid die de muzikanten kregen om binnen de contouren van elk nummer tot een spontaan resultaat te komen. Ze namen de plaat live op in één ruimte (geen overdubs) wat resulteert in een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Neil Young (de sfeer van ‘On The Beach’), Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues.

Tom Callens (Lady Linn, Lester’s Blues) tekende voor de prominent aanwezige blazersarrangementen en co-producer/opnameleider Frederik Segers oordeelde als ‘ears on the side’ over de performance van elke take. Altijd hielden ze het oorspronkelijke doel voor ogen: een warm analoog gemixt album dat de organische energie in de studio zo getrouw mogelijk capteert waardoor de luisteraar de band bijna ‘ziet’ spelen. Radicaal live, met een rand. Menselijk, gedetailleerd, uitgebalanceerd, contrastrijk en ongepolijst.

‘Elsewhere Bound’ is allerminst een genreplaat maar een veelzijdige release waarop Tiny Legs Tim geloofwaardig én vernieuwend voor de dag komt. De sound is open getrokken in de tien nieuwe songs. Het originele bluesgevoel is herkenbaar en toch weer anders. De zoektocht stopt immers nooit: Tiny Legs Tim etaleert zich als een artiest in blijvende ontwikkeling. Ook op visueel vlak trekt hij die frisse lijn door: hij werkte samen met kunstenaar Jannes De Schrijver die de opvallend beeldrijke hoes ontwierp. Artwork dat perfect aansluit bij de kleurrijke koers van het nieuwe album ‘Elsewhere Bound’.


Deze plaat is één wervelende, schitterende weergave van een subliem concert. De geluidskwaliteit is meer dan zéér goed en laat je, nogmaals, haast aan de lijve het optreden ervaren. Het enthousiasme van de toeschouwers spreekt boekdelen.
— Rootstime
Tiny Legs Tim hoort duidelijk hoog in de eredivisie van de Belgische blues thuis.
— Bluesmagazine

Label: Sing My Title

Territory: Netherlands

Agent: Marije van Veen

Links: Website / Spotify / Facebook