Tenfold persfoto staand.jpg

Tenfold - NL

Singer-songwriter Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen in haar visie op de wereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Laura Marling zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel. 

Sinds 2014 treedt Tineke Hussaarts op als solo-artiest onder de naam Tenfold. Dat jaar speelde zij 21 shows tijdens de Popronde en verzorgde de support van Moss. Ook bracht Tenfold haar eerste titelloze EP uit, waarvan alle handgemaakte exemplaren uitverkochten. In het voorjaar van 2016 was Hussaarts de vaste support act van Lucky Fonz III tijdens zijn In Je Nakie tour. Ook was zij te zien in een uitverkochte Melkweg (The Max) als support van Sam Hunt en verzorgde zij voorprogramma’s van o.a. Benjamin Francis Leftwich, Tiny Ruins en William McCarthy van de Augustines.

Voor haar nieuwe EP werkte Tenfold samen met Peter Akkerman (Alamo Race Track, Pien Feith). De vier liedjes die ze opnamen in de studio van Alamo Race Track werden op 27 oktober 2016 gepresenteerd in de Roode Bioscoop in Amsterdam tijdens de releaseshow van de EP ‘Before We Go Somewhere’.
 


Tenfold en haar muziek zijn volledig wars van pretenties
— Daily indie
met haar kraakheldere stem, licht melancholische nummers en humor kost het haar geen enkele moeite het publiek voor zich te winnen
— 3voor12

Label

Territory: Europe

Agent: Marije van Veen

Links: Website / Spotify / Facebook