5a - Echo Beatty - ©Wannes Cré_2.jpg

Echo Beatty - BE

Onder het alias Echo Beatty bouwt Van Dinter met haar bezwerende songs en een doordringende stem een eigen universum, onwerelds en beklijvend. Als elfjarige leefde ze zich al uit op drums en begon ze in bandjes te spelen en op haar vijftiende leerde ze zichzelf een paar gitaarakkoorden en schreef ze haar eerste songs. Ze tourde als prille twintiger met Styrofoam in Europa en de VS, begon met Echo Beatty en werd daarnaast doorheen de jaren, een frequent gevraagde side-kick, bij onder meer Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion en Bed Rugs, waarbij ze genres zonder gêne overschrijdt en ervan houdt niet gebonden te zijn aan één specifieke scene.

Onder Echo Beatty bracht ze reeds twee albums uit ‘Tidal Motions’ en ‘Nonetheless’ waarvoor ze in de nationale pers jubelende recensies kreeg en verschillende keren doorheen Europa tourde. Maar desondanks bleef Echo Beatty enigszins in de schemerzone hangen. Anno 2019 vond Annelies dat het tijd was om oude dogma’s te laten varen, de donkere sluiers te laten zakken en een scherper licht te schijnen op haar werk en zichzelf. De EP ‘Ode To The Attempt’ is het resultaat van die nieuwe wind en komt in oktober uit op Unday Records (Millionaire, Faces On TV, The Bony King Of Nowhere, Trixie Whitley). Op deze EP klinkt Echo Beatty opener en naakter als ooit tevoren en danst Van Dinter op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk.

Voor de opnames trok Annelies met Mirko Banovic op bas en Louis Evrard op drums naar de studio van Koen Gisen in Gent. Patricia Vanneste (ex-Balthazar, Hydrogen Sea, Sohnarr) en Trui Amerlinck (Ivy Falls, Tsar B) zorgden voor extra magie op viool en cello. Op ‘Ode To The Attempt’ rekent Annelies af op een turbulente episode waarin spijt en trots, ongeloof en vertrouwen perfect naast elkaar afwisselden. Het is haar ode aan de mislukkingen én de overwinningen.


De nieuwe Echo Beatty klinkt naakter dan ooit
— Focus Knack
Echo Beatty laat een nieuw geluid horen op de nieuwe single High On a Memory, en luidt daarmee tevens een nieuw tijdperk in
— Daily Indie
De zangeres stelt zich in het nummer bovenmatig kwetsbaar op
— Dansende Beren

Label: Unday

Territory: Netherlands

Agent: Marije van Veen

Links: Unday / Spotify / Website