Dakota_1.jpg

Dakota - NL

Met EP ‘Leda’ en eerste single ‘Icon’, die goed besproken werden door o.a. Noisey, Nylon en Pinguin Radio, kwam Dakota een stapje dichter bij het verwerkelijken van hun droom – totale muzikale wereldheerschappij. De Amsterdamse band verweeft feilloos garagerock met zonnige Californische pop, en laat je met hun hypnotiserende melodieën zoetjes wegdromen, om je vervolgens loeihard op je bek te rammen met schreeuwende gitaarriffs en beukende ritmes. 

Dakota’s volgende release, 7” ‘Silver Tongue/Wanderlust’, uitgebracht via Paradiso Vinyl Club, werd positief ontvangen door o.a. 3voor12 en The Line Of Best Fit – en kreeg airplay op BBC 1 Radio. ‘Silver Tongue’ is een muzikale middelvinger naar die ene persoon in je leven die er altijd op uit lijkt te zijn om je te saboteren, naar de mensen die denken dat je maar beter kan opgeven. Het is een viering van geloven in jezelf en in wat je allemaal kan bereiken.

Waar Lisa Brammer (zang), Lana Kooper (bas), Jasmine van der Waals (gitaar) en Annemarie van den Born (drums) nu vooral in geloven, is dat 2018 het jaar wordt van veel spelen en keihard werken aan het debuutalbums. 

In 2017 speelde de band al op The Great Escape Festival (UK), Oerol,Mañana Mañana, Down The Rabbit Hole, Valkhof Festival, Popronde en Reeperbahn (DE) speelden, en begin dit jaar maakten ze blijvende indruk met shows op Eurosonic en Noorderslag. Het komende festivalseizoen belooft ook nogal zonnig te worden, wanneer Dakota die stralende Cali-vibes met heel Europa komen delen.


Silver Tongue’ is een sprankelend indierockliedje met jengelende gitaartjes en fluistersamenzang, dat steeds verder openbloeit.
— 3voor12
Silver Tongue, a gorgeous slice of indie pop
— THE LINE OF BEST FIT
perfect for closing your eyes and letting your worries drift away
— NYLON

Label: Manimal

Territory: Netherlands

Agent: Marije van Veen

Links: Website / Spotify / Facebook