05_Afterpartees_Press.jpg

Afterpartees - NL

Het leven is makkelijk. Je krijgt een naam, verdient geld, twijfelt over dingen waar je niks aan zult doen en leunt achterover, als op een dag zonder wind.

‘Life is Easy’ is een album geschreven door 5 jongens uit uit de minst gezellige provincie van het land. Een album geschreven in de traditie van energieke rock ‘n roll en de eeuwige liefde voor puntige popliedjes.

Tussen de mooie melodieën en gruizige gitaarriffs wordt gedicht over dingen die de mens met een gemiddelde hoeveelheid problemen (u en ik) aangaat: geld en meisjes, hoe vreemd het is om een naam te hebben, en de onontkoombare dood aan de hand van of de bom, of de triestigheid van ouder worden of ‘s ochtends simpelweg vergeten op te staan.

Aandachtig luisteren (naar dit album) hoeft niet (en wordt ook niet verwacht) maar uiteindelijk wel beloond. Er ligt kans op zalving en of verwondering en of vervoering tussen de solo’s, rijmschema’s en drumfills door.

Dit is een album voor onze tijd dat gaat over alle tijden en ten allen tijden gepast is: voor op de fiets langs de polders - voor op de kamer met posters aan de muur - in de kroeg met onbekenden - met de vriendin op de Puch Maxi - of in je in je eentje lopend door het land dat over 10 jaar weer totaal anders is als vandaag.


Inmiddels zou de gemiddelde festivalbezoeker het wel moeten weten: een show van Afterpartees betekent meestal een afgebroken tent, met enkele gebroken harten en ledematen toe.
— 3voor12

Label: Excelsior

Territory: Europe

Agent: Marije van Veen

Links: Spotify / Facebook